006.jpg

У КП «Електроавтотранс» силами та коштом підприємства капітально відремонтували тролейбус-«гармошку».

Вже завтра оновлений «ЗіУ», який може одночасно перевезти понад 150 пасажирів, вийде на лінію. Перші свої рейси виконає за маршрутом № 5. Далі працюватиме й за іншими напрямками.

За словами директора КП «Електроавтотранс» Віталія ОДНОРОГА, лагодили «ветерана» близько двох з половиною місяців. Це перший капітальний ремонт машини, що в експлуатації вже 22 роки. Його, за розрахунками керівника коммунального підприємства, має вистачити на п'ять років роботи машини. В троллейбусі повністю замінили всю нижнюю частину, зокрема перебрали двигун і замінили ходову частину, поставили нову гуму, перешили салон. Все робили силами підприємства за рахунок зекономлених коштів. Витратили (разом із заробітною платою робітників) близько 150 тис. грн. Роботи велись паралельно з плановими поточними ремонтами.

«Сподіваюсь, сумчанам сподобається цей тролейбус, а ми й надалі продовжуватимемо відновлювати наш автопарк як за рахунок коштів, що нам надають на ці потреби з міського бюджету, так і за рахунок підприємства», – зазначив очільник КП «Електроавтотранс».

У черзі на ремонт, повідомив Віталій Однорог, ще три спарених тролейбуси і кілька машин меншої пасажиромісткості. На відновлення «рогатих» підприємство наразі має 650 тис. грн. з міського бюджету. До того ж, у планах керівництва «Електроавтотрансу» до кінця року зібрати одну машину «з нуля» і випустити на маршрут фірмовий тролейбус. А ще, оснастити практично всі тролейбуси Wi-Fi.

Нині щодня на лінії виходить 42-43 одиниці екологічного громадського транспорту. Наразі підприємство має технічну можливість довести цю цифру до 50, але бракує людського ресурсу. Очільник КП «Електроавтотранс» сподівається, що ситуація зміниться, коли комунальне підприємство почне готувати водіїв. На даний час отримання відповідної ліцензії - на фінішній прямій.