0012.jpg

У Сумах завершено формування управління «Інспекція державного архітектурно-будівельного контролю» Сумської міської ради.

Місто Суми, повідомив міський голова Олександр ЛИСЕНКО, в числі перших обласних центрів України, де взялись оперативно створювати місцеві органи Держархбудконтролю, і де вони вже працюють. Очільник міста наголосив: «Для нас важливо, аби цей орган працював, бо ви бачите, що відбувається у будівництві!»

За словами начальника управління Анатолія ДОВБНІ, відповідно до настанови Державної архітектурно-будівельної інспекції України створення підрозділу відбувалось у кілька етапів: прийняття рішення про утворення виконавчого органу;створення матеріально-технічної бази;проходження навчання для роботи з Єдиним реєстром дозвільних документів; налагодження взаємодії з Центром надання адміністративних послуг; звернення до Держархбудінспекції про готовність прийняття повноважень;створення спільної комісії з подальшим підписанням акту прийому-передачі документації та початком роботи місцевого органу держархбудконтролю.

Станом на серпень формування місцевого органу держархбудконтролю завершено.

Рішенням виконавчого комітету Сумської міської ради від 21 червня ІДАБК розміщено за адресою: вул. Воскресенська, 8А. Всі робочі місця укомплектовано меблями, персональними комп’ютерами, у тому числі копіювальними та розмножувальними пристроями.

Також посадовці пройшли навчання в Держархбудінспекції, за підсумками якого успішно склали залік, що дає право отримати електронні ключи доступу до Єдиного реєстру дозвільних документів, та мають ліцензійний доступ до інформаційно-довідкової системи «Зодчий», яка становить вичерпну базу нормативно-правових актів у сфері містобудівної діяльності.

З метою забезпечення оперативного виїзду на підконтрольні об’єкти будівництва для працівників придбано шість велосипедів.

Враховуючи досвід управління Держархбудінспекції у Сумській області, посадовими особами управління ІДАБК опрацьовані процедурні аспекти надання адміністративних послуг через ЦНАП. Розроблені та оприлюднені інформаційні та технологічні картки на кожну з адмінпослуг, зразки заповнення дозвільної документації.

Як повідомив Анатолій Довбня, станом на 1 серпня посадовими особами управління розглянуто 63 звернення юридичних та фізичних осіб. Здійснюється системна робота щодо аналізу містобудівної ситуації на території міста, спільно з управління Держархбудінспекції у Сумській області опрацьовано 147 об’єктів будівництва.