006.jpg

Роздрібна торгівля алкогольними напоями (за винятком столових вин) або тютюновими виробами може здійснюватисm виробниками або суб’єктами господарювання всіх форм власності винятково за наявності у них ліцензій на продаж зазначеної продукції.

Плата за ліцензію на роздрібну торгівлю алкогольними напоями, нагадують у ДПІ у м. Сумах, становить 8 тис. грн. на кожний окремий, зазначений в ліцензії електронний контрольно-касовий апарат, що знаходиться у місці торгівлі; на роздрібну торгівлю тютюновими виробами на кожне місце торгівлі – 2 тис. грн.
На території сіл і селищ, за винятком тих, що знаходяться у межах території міст – 500 грн. на роздрібну торгівлю алкогольними напоями на кожний окремий, зазначений у ліцензії електронний контрольно-касовий апарат та 250 грн. – на роздрібну торгівлю тютюновими виробами на кожне місце торгівлі.

Плата за ліцензії на право роздрібної торгівлі провадиться щоквартально рівними частками і зараховується до місцевих бюджетів.

У разі зміни відомостей щодо місця торгівлі, зазначених у виданій ліцензії, орган, який видав ліцензію, на підставі заяви суб’єкта господарювання протягом трьох робочих днів видає нову ліцензію, оформлену з урахуванням змін, що відбулися. Тобто, на нове місце торгівлі суб’єкт господарювання повинен придбавати нову ліцензію.