0010.jpg

У неділю працівники торгівлі відзначили своє професійне свято.

За інформацією відділу торгівлі, побуту та захисту прав споживачів, наразі в Сумах працює понад 1200 об'єктів роздрібної торгівлі з новітнім торгово-технологічним обладнанням, різноманітним асортиментом товарів, додатковими послугами споживачам, що скорочує час здійснення покупки.

На території міста працюють магазини відомих торгових марок, таких як «Еко-маркет», «АТБ-маркет», «Billa», «Сільпо», «Фокстрот», «Ельдорадо», «Епіцентр» тощо. Останнім часом відкриваються магазини типу «універмаг-торговий центр», де у відокремлених відділах-магазинах реалізуються різні групи непродовольчих товарів: Центральний універмаг, універмаг «Київ», торгові центри: «Лабіринт», «Планета», «Атлас», Будинок одягу тощо, торгово-розважальні центри «Лавина», «Мануфактура».

Також розширюється мережа продовольчих магазинів суб'єктів господарювання міста: «Кошик», «Ажіотаж», «1-й Соціальний», «Їжачок», «Сам маркет», «Веселка» та місцевих товаровиробників: «Перший м'ясний», ТМ «Своя індичка», «Дори моря» ФОП Кульозма Р. М. тощо.

Мережа підприємств ресторанного господарства міста налічує 400 закладів. Кількість їх розширюється та відкриваються об'єкти з різноманітним асортиментом страв різних країн «»Версаль», «Колиба», «Гламур», «Здибанка», «Порт-роял», «ЯПІ», «Шафран», «Олександрія», «Таверна», «Віва оліве», «Модерн», «Сафарі», «Шалена шкварка», «Колібрі» тощо).

Крім того в місті здійснюють господарську діяльність 14 ринків із реалізації сільгосппродуктів, продовольчих і непродовольчих товарів. На території Центрального ринку введено в експлуатацію сучасний торговельний центр «Євробазар», де створено належні умови для підприємців і покупців.

У нинішніх непростих політичних і економічних умовах в країні, торгівля залишається однією з найбільш рентабельних, найперспективніших та інвестиційно привабливих галузей бізнесу, зазначають у відділі торгівлі, побуту та захисту прав споживачів.

Нагадаємо, працівники торгівлі України відзначають своє професійне свято щороку в останню неділю липня. Його встановлено згідно з Указом Президента України «Про День працівників торгівлі» від 5 червня 1995 року «на підтримку ініціативи працівників торгівлі, а також професійних спілок».