0012.jpg

Комісія по розгляду заяв громадян з питань призначення (відновлення) соціальних виплат внутрішньо переміщеним особам за місцем їх фактичного проживання/перебування провела чотири засідання.

Її створили рішенням виконавчого комітету від 5 липня 2016 року у відповідності до Порядку, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 8 червня 2016 року «Деякі питання здійснення соціальних виплат внутрішньо переміщеним особам» з метою призначення (відновлення) та здійснення контролю за соціальними виплатами внутрішньо переміщеним особам

Основними завданнями комісії є розгляд заяв з питань призначення (відновлення) усіх видів соціальної допомоги та компенсацій, пенсій (щомісячного довічного грошового утримання), субсидій та надання соціальних послуг за рахунок коштів державного бюджету та фондів загальнообов’язкового державного соціального страхування.

Очолює комісію заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Альона ДМІТРЄВСКАЯ.

Вже відбулось чотири засідання, на яких розглянуто 125 звернень громадян. На підставі рішень призначено (відновлено) допомогу 99 громадянам (38 пенсійні виплати, 61 – соціальні). Через відсутність за місцем фактичного проживання 26 громадянам у призначенні (відновленні) виплат відмовлено.