006.jpg

У Державній податковій інспекції у м. Сумах повідомляють про те, що фізичні особи, які надали до територіального фіскального органу декларації про майновий стан і доходи, що були отримані у 2015 році, мають сплатити суму податкового зобов’язання.

Зробити не необхідно не пізніше 29 липня, адже в поточному році останній термін сплати припадає на вихідний день – 31 липня.

Фахівці ДПІ у м. Сумах також нагадують городянам і про те, що окрім суми податку на доходи фізичних осіб, треба сплатити ще й 1,5% військового збору. окрему увагу звертають на ті випадки, коли податкові зобов’язання задекларовані і своєчасно не сплачені, то при затримці сплати до 30 календарних днів, штрафна санкція складатиме 10% від суми недоплати (податкового боргу); а при затримці сплати понад 30 календарних днів - штраф складатиме вже 20%.

Більш того, починаючи з 91 дня від граничного терміну сплати, на суму виниклого податкового боргу нараховується пеня із розрахунку 120% річних облікової ставки Національного банку України, діючої на день виникнення такого податкового боргу (пункт 129.4 статті 129 Податкового кодексу України).

Фахівці інспекції просять сумчан поквапитись: адже час спливає швидко і день сплати суми нарахованого податку наступить дуже скоро.