0010.jpg

Станом на 1 липня 2016 року проведено 64 тендерні процедури на загальну суму більш ніж 140 млн. грн. Про це 4 липня на апаратній нараді повідомив начальник відділу конкурсних торгів Сумської міської ради Роман ТРЕПАЛІН.

Крім цього, заплановано проведення не менше, ніж двох десятків тендерних процедур, у тому числі: управлінням капітального будівництва та дорожнього господарства – 13 процедур, КП «Електроавтотранс» – 3 процедури.

По інноваційній веб-платформі «ProZorro» вже проведено 33 процедури, у процесі реалізації – ще 32, у тому числі три тендери по КП «Електроавтотранс» на суму близько 44 млн. грн., КП «Міськводоканал» 6 закупівель на суму близько 200 тис. грн.

Найбільше, 9 відповідних процедур на загальну суму більше 2 млн. грн., проведено комунальним підприємством «Міськводоканал».

Освітяни провели 13 процедур на 717 тис. грн.

Відділ культури і туризму здійснив 7 процедур на суму понад 171 тис. грн.

«По галузі охорони здоров’я станом на 1 липня поточного 2016 року жодної закупівлі в системі Prozorro не відбулось, однак, в процесі проведення 17 закупівель на суму близько 500 тис. грн. Слід зауважити, що по цій галузі вже проведено 27 процедур конкурсних торгів на загальну суму більш ніж 25 млн. грн.», – констатував Роман Трепалін.

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО вкотре наголосив, що місто Суми першим в області та одним із перших в Україні перейшло на електронну систему публічних закупівель. Крім того, керманич обласного центру закцентував увагу на стратегічній важливості впровадження такої платформи, оскільки, за його словами «ProZorro» забезпечує відкритість і прозорість використання коштів муніципальної казни.

Нагадаємо, функціонування електронної системи публічних закупівель регламентується рішеннями міськради від 24 лютого та 30 березня 2016 року. Через веб-платформу здійснюється закупівля товарів на суму від 50 до 200 тис. грн., послуг – від 1-1,5 млн. грн. Дорожчі, як і раніше, проходять через тендер (конкурс).