003.jpg

За оперативною інформацією Державної податкової інспекції у м. Сумах, у першому півріччі поточного року до Зведеного бюджету України сумчанами сплачено 1 мільярд 218 мільйонів гривень податків і податкових платежів.

До Державного бюджету надійшло 514,3 млн. грн. У розрізі найбільш вагомих, бюджетонаповнюючих податків, можна зазначити: податок на додану вартість - 214,4 млн. грн.; податок на прибуток – 83,4 млн. грн.; акцизний податок –53,6 млн. грн.; військовий збір – 51,8 млн. грн.

Місцевий бюджет поповнився на суму 704,2 млн. грн. податків та платежів. Тільки податку на доходи фізичних осіб у звітному періоді надійшло в сумі 427,8 млн. грн., акцизного податку – 53,4 млн. грн., земельного податку – 112,8 млн. грн.

«Хочу відзначити суттєву фінансову підтримку бюджету міста з боку представників малого та середнього бізнесу. Тільки з початку року від цієї категорії платників податків надійшло 62,4 млн. грн. податків і зборів, що на 20,8 млн. грн. (на 50,2 %) перевищує показник минулого року», - інформує начальник Державної податкової інспекції у м. Сумах Юрій МЕЛЬНИК.

У звітному році сумські платники єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування перерахували 536,6 млн. грн. «Левова» частина з цієї суми сплачена працедавцями із заробітної плати найманих працівників.

Юрій Мельник переконаний, що завдяки партнерським відносинам з платниками податків, вдосконалених програм і спектру електронних сервісів, що надає Державна фіскальна служба України, виконання зобов'язань з наповнення державної скарбниці і в подальшому стане максимально комфортним для бізнесу.