0010.jpg

4 липня в ході апаратної наради говорили про здійснення робіт з відновлення та модернізації освітлення біля кожного житлового будинку у місті Суми.

Очільник обласного центру Олександр ЛИСЕНКО дав доручення опрацювати це питання департаменту інфраструктури міста. Це стосується приватного сектору та багатоповерхівок, де послуги надають обслуговуючі організації.

Пропозиція міського голови полягає в тому, аби останні встановили світлодіодні ліхтарі на козирках житлових будинках. Якщо ж такого козирка будинок не має, його для цього спеціально облаштують.

Все це буде зроблено за рахунок міського бюджету. За словами міського голови, приблизна вартість робіт становитиме 4 млн. грн.

Проте, на переконання Олександра Лисенка, економія від цього буде значною. Адже мова йде про LED-світильники, які є енергозберігаючими.

Разом із тим директор ПРБП «Рембуд» Валентин КОСТЮК зауважив, що при впровадженні в дію таких ліхтарів, необхідно буде провести додаткову лінію, що в свою чергу, потребуватиме додаткових затрат від мешканців. На це керманич Сум відповів, що це буде зроблено, але стаття розтрат сумчан все одно буде меншою, адже сплачувати за таке освітлення значно дешевше, аніж за звичайні ліхтарі на стовпах поруч із будинками.

Розглядаючи питання освітлення, Олександр Лисенко дав доручення КП «Міськсвітло» прискорити реагування на заявки від мешканців на проведення відновлювальних робіт, що стосуються вуличного освітлення у приватному секторі.