001.jpg

Керівниці лабораторій КП «Міськводоканал» Світлана КРИВШЕНКО та Ірина ЗАБАРА відвідали Німеччину для технічного обміну досвідом із закордонними колегами.

Ще на початку повномасштабного вторгнення КП «Міськводоканал» потрапило до проєкту німецько-українського комунального партнерства, створеного за підтримки німецького Уряду. До нині триває плідна співпраця підприємств двох країн.

«Від німецьких партнерів сумський водоканал вже отримав прилади для хімічної лабораторії станції очисних споруд: спектрофотометр та вимірювач біологічного споживання кисню. Сьогодні колеги з Німеччини закуповують для КП «Міськводоканал» обладнання для покращення контролю за якістю питної води: газовий та іонний хроматографи», – зазначив директор комунального підприємства Анатолій САГАЧ.

Німецькі партнери не обмежилися закупівлею обладнання, і запросили керівниць до Німеччини для технічного обміну досвідом. Під час візиту до Ольденбурга фахівці сумського водоканалу побачили хроматографи в дії, порівняли методи роботи лабораторій двох країн та отримали практичні консультації щодо покращення роботи.

За словами керівниці лабораторії питної води Світлани Крившенко, на отримання хроматографів чекають із нетерпінням, адже на підприємстві є нагальна потреба в сучасному обладнанні для аналізу аніонів та швидкого визначення всіх речовин у воді, що подається сумчанам.