003.jpg

Сумське об’єднане управління Пенсійного фонду України Сумської області повідомляє про те, що з 1 липня поточного року виплата пенсій внутрішньо переміщеним особам буде здійснюватися виключно через рахунки та мережу установ ПАТ «Державний ощадний банк України».

Такі нововведення відбулися згідно зі змінами у постанову Кабінету Міністрів України від 05 листопада 2014 «Про здійснення соціальних виплат внутрішньо переміщеним особам».

Тому вже з 1 числа наступного місяця виплата пенсій (щомісячного довічного грошового утримання), усіх видів соціальної допомоги та компенсації, довічні державні стипендії, що здійснюються за рахунок коштів державного та місцевих бюджетів, коштів Пенсійного фонду України, фондів загальнообов’язкового державного соціального страхування, що призначені внутрішньо переміщеним особам, здійснюється виключно через рахунки та мережу установ і пристроїв публічного акціонерного товариства «Державний ощадний банк України».

Сумське об’єднане управління Пенсійного фонду України Сумської області просить всіх внутрішньо переміщених осіб, які фактично мешкають і перебувають на обліку по місту Суми та Сумському району та отримують пенсію не через публічне акціонерне товариство «Державний ощадний банк України» терміново надати заяву про виплату пенсії на вищевказаний банк.

Для ідентифікації одержувачів пенсій, які є внутрішньо переміщеними особами, та забезпечення виплати їм пенсій здійснюється емісія платіжних карток, які одночасно є пенсійним посвідченням, із зазначенням на них графічної та електронної інформації про власника та його електронного цифрового підпису.

Для оформлення зазначених карток пенсіонери із числа внутрішньо переміщених осіб повинні надати до Сумського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Сумської області за адресою:вул. Шкільна, 17 та вул. Іллінська, 97, документи, а саме: паспорт, довідку про реєстраційний номер облікової картки платника податків фізичної особи, довідку тимчасово переміщеної особи та фотокартку.

Строк дії таких карток встановлюється до трьох років за умови проходження фізичної ідентифікації клієнта в установах публічного акціонерного товариства «Державний ощадний банк України» перші 2 рази кожні шість місяців, у подальшому – кожні 12 місяців. Після завершення строку дії картки вона перевипускається за рахунок публічного акціонерного товариства «Державний ощадний банк України».

Пенсія припиняється з місяця, наступного за тим, у якому завершився строк дії довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи. У разі продовження строку дії довідки зазначені виплати поновлюються з дати припинення їх виплати.