Надрукувати
Перегляди: 572

Фахівці КП «Міськводоканал» долучились до обговорення проєкту комплексного документа «Стандарти для проєктування та будівництва водогосподарської інфраструктури».

Участь в обговоренні взяли представники 11 українських водоканалів та вісімнадцять експертів з 13 профільних інституцій України та Словаччини.

Під час заходу словацькі експерти наголосили, що необхідно розробити офіційний стратегічний документ для реалізації галузевого плану післявоєнної відбудови України та ефективного залучення світового капіталу для реалізації комплексних проєктів розвитку водної інфраструктури.

Українські експерти зі свого боку зазначили, що важливо адаптувати українське законодавство до норм Європейського Союзу. Для цього треба або ухвалити нові законодавчі акти, або ж внести зміни до майже 4000 законів та інших нормативно-правових актів.

Окремо було зазначено, що завдяки реалізації проєкту «Стандарти для проєктування та будівництва водогосподарської інфраструктури» Україна отримає національні стандарти (ДСТУ-Н) з водопідведення та водовідведення. Крім того, об'єднавшись з експертною групою Проєкту FELICITY II (GIZ) після ДСТУ зусилля будуть сфокусовані на розробці та затвердженні ДБН.

Проєкт «Вода для майбутнього: сучасні стандарти відновлення водної інфраструктури» фінансується Словацькою Агенцією з міжнародного розвитку (Slovak Aid). Ініціатор проєкту – словацька компанія ESOL s.r.o. Партнер проєкту в Україні – Українська асоціація «Укрводоканалекологія».