003.jpg

Під час щотижневої апаратної наради начальник відділу транспорту, зв'язку та телекомунікаційних послуг Сергій ЯКОВЕНКО доповів про роботу галузі протягом минулого тижня.

За його словами, у вівторок, 5 грудня, фахівці профільного відділу перевіряли санітарно-технічний стан транспортних засобів на кінцевій зупинці «Тепличний». Основна увага приділялась зовнішньому та внутрішньому стану транспортних засобів, наявності в салонах QR-кодів мапи захисних споруд, необхідної інформації для пасажирів та відповідності надписів на маршрутних вказівниках. Зауваження, які зазначені в актах, направили перевізникам для усунення.

Наступного дня у вечірній час на просп. Михайла Лушпи (зупинка «10-й мікрорайон») перевіряли своєчасне виконання графіка руху на восьми автобусних маршрутах. Раніше зазначеного часу роботу було закінчено на автобусних маршрутах № 2 (ФОП Олійник А. Г.), № 13 (ТОВ «Престиж-лайн») та № 61 (ТОВ «Сумипастранс»). Акти з результатами перевірки направлено перевізникам для виправлення ситуації.

Керуючий справами виконавчого комітету Юлія ПАВЛИК наголосила, що, попри складний час, необхідно знаходити важелі впливу на перевізників. Адже ті зауваження, які фахівці профільного відділу зазначають в актах перевірок, перевізники мають усувати.

Наприкінці минулого тижня на КП «Електроавтотранс» відбулась нарада за участі представників ГО «Ініціатива Слобожанщини», ФОП Світайло. Під час зустрічі йшлось про безбар’єрний доступ в комунальному транспорті, роботу додатка GPS-моніторингу міського пасажирського транспорту та перспективи впровадження автоматизованої системи оплати проїзду.