005.jpg

Для забезпечення сталого очищення стічних вод фахівці КП «Міськводоканал» регулярно проводять профілактичні обстеження та поточні ремонти обладнання міських очисних споруд.

Зокрема, нещодавно тут виконали ремонт преса та решіток у будівлі ґрат. Це надважлива ділянка, адже, за словами начальника очисних споруд Юрія ПАСЬОВИНА, решітки беруть на себе основний удар очищення – тут затримується велике сміття, яке може бути причиною руйнування каналізаційного обладнання та серйозних аварій.

Справність решіток гарантує безперебійну роботу каналізаційної системи міста. Крім цього, працівники очисних споруд виконали ремонт щитових затворів на пісковловлювачах, де відбувається осідання піску, і відремонтували насоси охолодження повітродувок. У планах – цього тижня встановити тут резервний насос і відремонтувати обладнання на дренажних насосних станціях.

До слова, однією з найбільших проблем для очисних споруд, зазначають фахівці, є вологі серветки, які не розчиняються, проте містяни кидають їх у каналізацію. Тож, водоканальці закликають сумчан бути відповідальними та нагадують, що унітаз не смітник.