006.jpg

За результатами заходів щодо контролю за визначенням митної вартості товарів, їх класифікації та країни походження додатково з початку року Сумською митницею ДФС перераховано до Державного бюджету більше ніж 23,4 млн. гривень.

З метою недопущення заниження бази оподаткування, митницею постійно здійснюється багаторівневий контроль достовірності декларування митної вартості товарів.

Так, за січень-травень 2016 року сума додатково нарахованих митних платежів, які перераховані до Державного бюджету України в результаті контролю за визначенням митної вартості товарів складає 15,9 млн. гривень.

Збільшено загальну суму митних платежів і в результаті проведеної класифікаційної роботи. Тут економічний ефект у звітному періоді становить понад 2,6 млн. грн., що на 13,2 % більше показника відповідного періоду 2015 року. Середня ефективність в розрахунку на одне класифікаційне рішення у 2016 році складає 238,81 тис. грн.

Загальна сума додаткових надходжень від контролю за правильністю визначення країни походження товарів складає більше ніж 4,9 млн. грн.