002.jpg

Виконавчий комітет затвердив перелік адрес найпростіших укриттів у багатоповерхових будинках для проведення поточного ремонту споруд цивільного захисту.

Серед перших – дев’ять будинків. Це багатоповерхівки на вул. Г. Кондратьєва, вул. Котляревського, просп. Перемоги, вул. Л. Бикова, вул. Металургів.

Їх обрали за зверненнями жителів будинків, які виявили бажання облаштувати підвали чи цокольні поверхи як найпростіші укриття. Попередньо приміщення оглянула постійна комісія з проведення обстеження та оцінки об’єктів (будівель, споруд, приміщень) для встановлення можливості їх використання за таким призначенням.

Замовник робіт – управління муніципальної безпеки. Приміщення ремонтуватимуть відповідно до актів огляду. Роботи проводитимуть у рамках «Цільової програми захисту населення і території Сумської МТГ від надзвичайних ситуацій техногенного, природного та воєнного характеру на 2022–2024 роки». 

Нагадаємо, в липні під час позачергової сесії міської ради депутати виділили з бюджету громади на проведення ремонтних робіт у підвальних і цокольних приміщеннях багатоповерхівок з метою облаштування там найпростіших укриттів 10 млн грн (близько 100 тис. грн на будинок).