004.jpg

9 червня на території озера Чеха відбулася виїзна нарада за участі першого заступника міського голови Володимира ВОЙТЕНКА і начальника управління капітального будівництва та дорожнього господарства Віталія ШИЛОВА.

Обговорювали розбудову інфраструктури на прилеглій до водойми території.

За словами Володимира Войтенка, коштом міського бюджету тут вже зроблено великий об’єм робіт та ще є над чим працювати. Цьогоріч завершать будівництво доріжок навколо озера, залишилося ще півкілометра. До кінця літа облаштують і освітлення.

Як повідомив Віталій Шилов, тут встановлено сучасні спортивні тренажери, турніки, бруси, які дозволяють виконувати цілий комплекс вправ на свіжому повітрі. Їх встановлено в двох місцях навколо озера, а на придбання з міського бюджету спрямували 250 тис. грн. У планах – встановити ще як мінімум 2 комплекси подібного спортивного устаткування. Нині опрацьовується питання будівництва підхідних доріг до озера.

«Ми отримуємо численні звернення від сумчан з проханнями облаштувати підхідні до озера доріжки. Особливо вони потрібні мамам з маленькими дітьми, літнім людям та сумчанам з обмеженими фізичними можливостями. Тому нині вирішується питання будівництва щонайменше 3 під’їзних та підхідних доріг з боку 9 та 12 мікрорайонів», – зазначив посадовець.

Також планують опрацювати питання обмеження руху сміттєвозів територією озера. Сміття будуть зносити в одне місце, звідки його і забиратиме машина.

Сумчанка Валентина МОРОЗОВА кожного ранку займається спортом та приходить саме до озера. Згадує, раніше доводилося оминати великі калюжі, аби пробігтися хоча б кілометр. Нині одне задоволення бігти цивілізованою доріжкою та займатися на нових тренажерах.

«Я люблю подорожувати і в багатьох країнах біля водойм бачила подібні місця відпочинку. Дуже рада, що нарешті і в Сумах облаштували універсальне місце відпочинку як для тіла, так і для душі», – поділилася враженнями сумчанка.