003.jpg

Очільник Сумської міської ТГ Олександр Лисенко під час апаратної наради наголосив правоохоронцям на необхідності посилення контролю за додержання Правил тиші на території громади.

«Ще у 2018 році було ухвалено рішення щодо Правил додержання тиші, які, зокрема, регулюють у цьому аспекті діяльність закладів і роботу транспорту патрульна поліція. Прошу ще раз ознайомити працівників патрульної поліції з тим, які обмеження є, і як їх необхідно дотримуватися, бо мопеди ганяють, у розважальних закладах лунає гучна музика. Виявляємо такі факти й припиняємо», – зазначив посадовець.

Відповідні Правила визначають основні вимоги до дотримання тиші в громадських місцях і в багатоквартирних житлових будинках та механізми попередження високих рівнів шумів. Зокрема, забороняється створювати шум на захищених об’єктах та в інших місцях громадського користування з перевищенням рівнів, установлених санітарними нормами. Здійснення в закритих приміщеннях будь-яких видів діяльності, що супроводжуються шумом, можливе за умов, що виключають проникнення шуму за межі таких приміщень.

Не можна подавати звукові сигнали автотранспортом (окрім випадків, коли без цього неможливо запобігти дорожньо-транспортній пригоді), умикати поблизу житлових будинків радіоприймачі та іншу звуковідтворювальну апаратуру при відкритих дверях та спущених шибках автомобілів, звукові засоби проти викрадення автомобілів, залишати автотранспорт з увімкнутим двигуном на прибудинкових територіях та внутрішньоквартальних (внутрішньобудинкових) проїзних дорогах (окрім спеціально обладнаних аварійних машин та спецавтотранспорту підприємств, організацій, що обслуговують житлові будинки та інженерне обладнання).

Проведення на захищених об’єктах ремонтних робіт, що супроводжуються шумом, забороняється в робочі дні з 21:00 до 8:00, а у святкові та неробочі дні – упродовж доби.

Шум, що утворюється під час проведення будівельних робіт, не повинен перевищувати санітарних норм цілодобово.

Суми|новини Сум|сумські новини|укрнет