0012.jpg

Міжнародна гуманітарна організація ЮНІСЕФ у відповідь на російський терор посилює допомогу водоканалам Сумщини для забезпечення людей безперебійним доступом до чистої води. 

Днями представники ЮНІСЕФ відвідали КП «Міськводоканал», де провели робочу зустріч з керівництвом сумського та білопільського водоканалів, а також очільниками Білопілля й Ворожби. Під час зустрічі обговорили можливості подальшої співпраці.

«З початку війни в Україні міжнародна благодійна компанія ЮНІСЕФ активно допомагає водоканалам. Зокрема, Фонд одним із перших надав КП «Міськводоканал» зварювальний агрегат, потім засувки та генератори. Це вчасна та суттєва підтримка, яка допомогла підприємству повноцінно працювати у найскрутніший період минулого року. Дякуємо та сподіваємося на подальшу співпрацю», – зазначив головний інженер КП «Міськводоканал» Олексій ЖУКОВ.

Для максимального спрощення роботи на місцях експерти ЮНІСЕФ запропонували новий, більш оперативний формат взаємодії. Він передбачає отримання допомоги водопостачальними підприємствами за вже розробленим переліком обладнання, який охоплює 70-80% потреб водоканалів для проведення аварійного ремонту. Це, за словами благодійників, спростить бюрократичні процедури та пришвидшить надання допомоги.