0012.jpg

В Україні провели Восьме всеукраїнське муніципальне опитування на замовлення Міжнародного республіканського інституту (США), результати якого презентували під час Конференції з демократичного врядування.

Соціологічне дослідження проводилося в умовах широкомасштабної війни, яка поставила міста в різні умови. Тому їх розбили за трьома групами: центральні, західні та прифронтові. До останньої – найбільш вразливої та складної – увійшли й Суми.

Опитування показало, що прифронтові Суми – у п'ятірці кращих серед усіх міст України по роботі міських служб у таких категоріях, як: ремонт міського водопроводу (IV місце), ремонт міських електромереж (IV місце) та збір сміття (V місце).

Працюючи в умовах постійної воєнної загрози, добре проявили себе керівники та працівники відповідних комунальних підприємств – «Міськводоканал», «Міськсвітло». Вони не припиняли надавати свої послуги навіть під час блокади міста або тривалих повітряних тривог, своєчасно реагували на виклики та фахово вирішували багато питань, часто працюючи у надзвичайному режимі на межі людських можливостей.

Треба враховувати, що під час війни багато працівників виїхало з міста або були мобілізовані до ЗСУ, що також збільшило навантаження на тих, хто залишився. А проте, керівництву громади та цих КП вдалося зберегти трудові колективи та дієздатність підприємств. Так, згідно з результатами муніципального опитування, 62% сумчан позитивно оцінюють якість роботи КП «Міськсвітло» (директор Едуард ВЕЛИТЧЕНКО) з ремонту електромереж, 52% – якість роботи КП «Міськводоканал» (директор Анатолій САГАЧ) з ремонту водопроводу.