005.jpg

Фахівці КП «Міськводоканал» спільно з представниками управління ДСНС у Сумській області двічі на рік перевіряють технічну справність пожежних гідрантів.

Перевірка передбачає огляд та оцінку стану гідрантів, а також інспекцію під’їзних шляхів. За необхідності їх ремонтують, впорядковують територію поруч, здійснюють вирубку порослі та покіс трави, встановлюють покажчики, щоб рятувальники швидше могли до них під'єднатися.

«Кожен такий водорозбірний пристрій – на вагу золота, бо забезпечує постійну подачу води у випадках, коли рахунок іде на хвилини, й потрібно швидко та вчасно впоратися з надзвичайною ситуацією. Саме ці джерела зовнішнього протипожежного водопостачання допомагають рятувальникам впоратися з вогнем, як це нещодавно було під час ліквідації загоряння будівель на місті терористичної атаки російських БпЛА», – зазначають у КП «Міськводоканал».

З початку року у Сумах відремонтовано 20 пожежних гідрантів, встановлено п’ять нових, а також 31 покажчик. Загальна кількість встановлених пожежних гідрантів на міських водопровідних мережах становить 850 одиниць. Водоканальці закликають водіїв не залишати транспортні засоби в місцях розташування колодязів з пожежними гідрантами та зберігати можливість вільного доступу до них.