0010.jpg

Начальник відділу транспорту, зв'язку та телекомунікаційних послуг Сергій ЯКОВЕНКО під час апаратної наради розповів, як працює міська транспортна система.

Керівник профільного відділу повідомив, що, на виконання доручення очільника Сумської міської ТГ Олександра ЛИСЕНКА, з середи, 28 червня, продовжено рух комунального транспорту від центральних і кінцевих зупинок з 21:30 до 22:00 в залежності від маршрутів. Зокрема, збільшилася кількість вечірніх рейсів на тролейбусних маршрутах № 2, № 4, № 5, № 7, № 10А та автобусних № 57А, № 59А, № 62, № 64А, № 67.

Для розв'язання питання продовження руху приватного громадського транспорту, відбулася нарада з перевізниками з цього питання. Відповідно до поданих ними пропозицій, подовжено роботу пасажирського транспорту з 20:30 до 21:00 від кінцевих зупинок на маршрутах № 5, № 7, № 12, № 13, № 18, № 19, № 60, № 61. Через брак водіїв з причини мобілізації до лав ЗСУ, обмежений час роботи АГЗС, а також відсутність службового транспорту для розвезення водіїв у період дії комендантської години, більш тривале продовження роботи пасажирського транспорту є вкрай проблематичним.

Окрім цього, минулого тижня фахівці відділу транспорту, зв'язку та телекомунікаційних послуг розглянули з перевізниками нагальні питання роботи громадського транспорту, а також перевірили санітарно-технічний стану транспортних засобів. Було оглянуто 95 одиниць на 11 маршрутах. Основна увага приділялася зовнішньому та внутрішньому стану ТЗ, наявності в салонах QR-кодів мапи захисних споруд, необхідної інформації для пасажирів та відповідності надписів на маршрутних вказівниках.