003.jpg

Департамент інфраструктури міста інформує про те, що на території Сумської міської ТГ розпочали роботи з ліквідації амброзії.

За результатами проведення відкритих торгів у системі Prozorro департаментом інфраструктури міста та КП «Паркінг» укладено договір на ліквідацію (викошування) трави (амброзії). Роботи вже розпочалися. Вони проводяться на територіях, які підтверджені актами обстежень Головного управління Держпродспоживслужби в Сумській області у 2022 році. За інформацією відомства, у Сумах нараховується понад 70 місць, де розповсюджена ця рослина.

При виявленні нових локацій амброзії полинолистої необхідно звертатися до Головного управління Держпродспоживслужби в Сумській області (м. Суми, вул. Лихвинська Стінка, 25, тел.: 77-90-25).

Боротися з амброзією мають: власники земельних ділянок, користувачі, управителі багатоповерхівок або підприємства (на прилеглій до них території). Це передбачено Законом України «Про благоустрій населених пунктів». У межах Сумської міської територіальної громади за ліквідацію амброзії в парках, скверах, бульварах, на пустирях, узбіччях доріг відповідає департамент інфраструктури міста.