006.jpg

Виконавчий комітет на позачерговому засіданні 2 червня ухвалив рішення про організацію сезонної роздрібної торгівлі баштанними культурами у літньо-осінній період 2016 року на території міста Суми.

Реалізація динь та кавунів дозволена за 40 адресами.

За пропозицією першого заступника міського голови Володимира ВОЙТЕНКА з пропонованого членам виконавчого комітету переліку з 44 місць чотири виключили (вул. Петропавлівська, № 74; вул. Петропавлівська, № 93; вул. Роменська, № 92; вул. 20 років Перемоги, біля лікарні). Зробили це, виходячи з доцільності, а також, аби не захаращувати місто (насамперед центральні вулиці) відповідними ятками та не шкодити благоустрою, а в останньому випадку (вул. 20 років Перемоги) через те, що даний об'єкт заважатиме ремонту дороги.

Як повідомив начальник відділу торгівлі, побуту та захисту прав споживачів Олег ДУБИЦЬКИЙ, місць, що залишись, має вистачити для всіх охочих, адже список формували з запасом. Торік під роздрібну торгівлю баштанними виконавчий комітет відвів 42 торговельні точки, і затребувані були не всі.

Сезонний продаж кавунів і динь здійснюватиметься цього року в Сумах у період із 1 липня до 1 листопада.

Як зазначив Олег Дубицький, у разі наявності кількох претендентів на певне місце, перевагу віддаватимуть тому, хто звернеться першим. Окрім того, зауважив він автоматично з боротьби вибуватимуть ті підприємці, котрі раніше продавали кавуни та дині з порушенням вимог.

Виконавчий комітет доручив відділу торгівлі, побуту та захисту прав споживачів організувати здійснення цієї торгівлі у визначених місцях, забезпечити видачу реєстраційних карток на розміщення об’єктів торгівлі суб’єктам господарювання для здійснення сезонної роздрібної торгівлі баштанними культурами відповідно до Порядку провадження торговельної діяльності та надання послуг на території міста, забезпечити контроль у межах компетенції за дотриманням суб’єктами господарювання під час здійснення сезонної роздрібної торгівлі баштанними культурами законів України, актів Кабінету Міністрів України, інших нормативних актів, рішень Сумської міської ради, її виконавчого комітету та розпоряджень міського голови.

Управлінню «Інспекція з благоустрою міста Суми» наказано забезпечити контроль за дотриманням суб’єктами господарювання Правил благоустрою міста.

Управлінню Держпродспоживслужби рекомендовано забезпечити нагляд за дотриманням санітарних норм.

Суб'єкти господарювання можуть здійснювати сезонну роздрібну торгівлю баштанними культурами за умови дотримання вимог чинного законодавства України, укладання договорів на вивіз твердих побутових відходів та договорів про надання послуг із знешкодження та захоронення твердих побутових відходів.

За пропозицією членів виконавчого комітету, особливу увагу профільний структурний підрозділ має звернути на питання відновлення підприємцями об'єктів благоустрою.

Перелік місць