006.jpg

В обласному центрі працюють над підготовкою засад та концепції створення основ системи управління ефективним використанням енергетичних ресурсів, екологічною безпекою, захистом прав споживачів.

Також ведуться перемовини з організаційних, технічних та фінансових питань щодо створення у Сумах енергетичного агентства, яке стане координаційним та управлінським центром з вище перерахованих питань міської громади.

Про це під час апаратної наради повідомила директор департаменту фінансів, економіки та інвестицій Світлана ЛИПОВА.

За її словами, завдяки проекту USAID «Муніципальна енергетична реформа» в місті розроблено проект плану дій сталого енергетичного розвитку, який передбачає створення енергетичного агентства.

З метою вивчення відповідного досвіду, розіслано листи в 11 міст України, які вже мають подібні агентства. Дві відповіді вже отримали та продовжують моніторити ситуацію.

За результатами вивчення, буде прийматися рішення на базі чого працюватиме енергетичне агентство, чи це буде нове комунальне підприємство, чи підрозділ у структурі виконавчих органів Сумської міської ради.

Світлана Липова також повідомила, що для реалізації питань термомодернізації будівель бюджетної сфери, місто отримало перший кредитний транш від Північної екологічної фінансової корпорації (НЕФКО), яки складає 3,6 млн. грн. Цим коштом управління капітального будівництва та дорожнього господарства здійснить повну термомодернізацію будівель 4 бюджетних установ.