005.jpg

На минулому тижні під головуванням заступника міського голови Альони ДМІТРЄВСКОЇ відбулося засідання міської комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат, реалізації державної політики зайнятості населення, створення робочих місць та легалізації.
До участі в засіданні залучались представники Сумської місцевої прокуратури, Зарічного та Ковпаківського відділів державної виконавчої служби міста Суми.

Під час засідання обговорили ситуацію з виплатою заробітної плати на 7 підприємствах, де існувала заборгованість по заробітній платі в загальній сумі 1,3 млн. грн., та 12 підприємствах, по яких в податковій звітності вказано низький рівень оплати праці, та обліковується від 3 до 37 осіб, що отримують заробітну плату у розмірі меншому за встановлений законодавством мінімальний рівень.

Разом із тим, директор Сумського кооперативного технікуму зобов’язався погасити заборгованість по заробітній платі перед працівниками закладу до 1 червня поточного року. Тих керівників підприємств-боржників, які не з’явились на засідання комісії, а серед таких ТОВ «Технолог», ТОВ НВП «Техно», ДП «Сумигеодезкартографія», ТОВ «Сумиспортінвест», письмово попереджено про адміністративну та кримінальну відповідальність за невиплату заробітної плати.

Члени комісії визначались зі шляхами погашення боргів по заробітній платі перед працівниками, а також із причинами низького рівня оплати праці та можливістю його підвищення.