0010.jpg

23 травня під час апаратної наради обговорили питання ремонту покриття та перил мосту з вул. Лугова до вул. Нижня Холодногірська, а також благоустрою прилеглої території.


За словами директора департаменту інфраструктури міста Григорія ЯРЕМЕНКА, міст включено до комунальної власності, але не визначена його балансова вартість, тому департамент фактично не може прийняти його на баланс.

Як пояснив начальник відділу майна департаменту забезпечення ресурсних платежів Василь ЩЕРБАК, для того, аби визначити балансову вартість, необхідно зробити технічний паспорт. З цим управління має впоратися до 15 червня.

«Ви зрозуміли чому ми порушуємо це питання. Міська влада веде переговори з підприємцями, які хочуть взяти участь у ремонті даного мосту. Для того, аби будувати щось нове, треба визначитися зі станом старого мосту, але без документів це зробити неможливо. Тому давайте технічний паспорт і беріть його на баланс», – зазначив міський голова Олександр ЛИСЕНКО.

У свою чергу директор комунального підприємства КП «Шляхрембуд» Олександр ВЕГЕРА зробив офіційну заяву щодо мосту по вул. Білопільський шлях.

«Обстеження цього мосту було зроблено 18 років тому і він був в аварійному стані. Після того ніхто там нічого не робив. Тому це бомба уповільненої дії», – сказав посадовець.

Міський голова здивувався, чому за 18 років не було здійснено жодних дій щодо виправлення ситуації і дав доручення підготувати відповідне розпорядження щодо повторного обстеження цього мосту.