005.jpg

КП «Міськводоканал» оприлюднив результати хімічного аналізу якості питної води у Сумах, які засвідчують її безпечність та відповідність держстандартам.

Фахівці підприємства звертають увагу, що у соціальних мережах різних міст України розповсюджується фейкове повідомлення про можливий спалах холери через холерну паличку у водопровідній воді.

Поширення такої неправдивої інформації ймовірно спрямовано на дестабілізацію ситуації та нагнітання паніки серед населення.

«Суми отримують воду з глибоководних артезіанських свердловин. Вони надійно захищені від біологічного, хімічного та радіаційного забруднення, тому вода з підземних джерел – екологічно чиста», - зазначають у КП «Міськводоканал».

Контроль безпечності та якості питної води проводиться щоденно. Атестована вимірювальна хіміко-бактеріологічна лабораторія підприємства здійснює забір води перед надходженням її до водопровідної мережі й вже в розподільній мережі та слідкує за мікробіологічними, органолептичними, фізико-хімічними, санітарно-токсикологічними показниками її якості.

За результатами аналізів, вода в Сумах відповідає держстандартам питної води. Проте зношеність міської водопровідної системи, а також стан внутрішньобудинкових мереж можуть негативно впливати на якісні характеристики води по залізу та каламутності.

«У разі виникнення сумнівів щодо якості води в крані, містяни завжди можуть звернутися до диспетчерської служби водоканалу за телефонами (050)4078110; (067)5482112. За заявкою споживача лабораторією підприємства буде проведена перевірка. У випадку виявлення відхилень від нормативних вимог будуть вжиті необхідні заходи», – наголошують у КП «Міськводоканал».

Хімічні показники якості води