005.jpg

Про це йдеться на офіційному сайті Програми розвитку ООН.


19 квітня міський голова Олександр ЛИСЕНКО підписав Розпорядження №110-Р «Про здійснення заходів щодо скорочення споживання електричної енергії в бюджетній сфері», який регулює поетапний перехід бюджетних установ на енергоефективне освітлення з урахуванням сучасних вимог до санітарних норм освітлення.

Це результат співпраці і підтримки з боку проекту ПРООН «Трансформація ринку в напрямку енергоефективного освітлення», який представив свою ідею і концепцію 18 лютого під час семінару, організованому міським головою для керівників підприємств, закладів, установ та ОСББ обласного центру.

Розпорядженням передбачена під час заміни освітлювальних приладів обов’язкова їх закупівля виконавчими органами, підприємствами, організаціями, засновником яких є Сумська міська рада, з врахуванням певних вимог, серед них: використання не нижче класу «А» енергоефективності освітлювальних приладів. Впровадження рішення міського голови дозволяє не лише заощаджувати бюджетні кошти, але й створює сприятливі умови для залучення енергосервісних компаній у модернізацію освітлення міста.

У своєму листі від 21 квітня Олександр Лисенко висловив подяку команді ПРООН за надану допомогу в підготовці Розпорядження і запропонував надалі продовжувати співпрацю.