007.jpg

Відбулось чергове засідання робочої групи з питань розвитку та сталого функціонування сфери теплопостачання в місті Суми.

Цього разу до обговорення питання долучилися члени робочої групи Заслужений енергетик України Олександр АНДРОНОВ і завідувач кафедри екології та природозахисних технологій СумДУ Леонід ПЛЯЦУК, котрі з поважних причин не брали участь у попередніх засіданнях.

Присутні ще раз детально обговорили можливі варіанти, що забезпечать вирішення проблемного питання забезпечення опаленням споживачів КППВ, а це: прийняття існуючої котельні до комунальної власності, будівництво модульної котельні, обладнання так званої перемички, переведення населення на індивідуальне опалення.
Присутні зійшлися на тому, що кожен із варіантів має бути детально обрахований і звернулися до представника Сумської філії ДП «Державний науково-дослідний і проектно-вишукувальний інститут «НДІпроектреконструкція» Анатолія ДОВБНІ з проханням пришвидшити проведення розрахунків по будівництву нової котельні.

Голова робочої групи Микола ВОЙТЕНКО нагадав про те, що в підсумку вона має надати міському голові конкретні пропозиції, що забезпечать стале функціонування сфери теплопостачання в місті.

У підсумку засідання члени комісії вирішили звернутися письмово до проєктних організацій з пропозицією обрахувати орієнтовну вартість заходів з будівництва нової котельні та реконструкції теплових мереж для забезпечення взаємного резервування теплових джерел Сумської ТЕЦ та КППВ. Департаменту забезпечення ресурсних платежів доручили опрацювати та надати керівнику робочої групи інформацію стосовно стану виконання умов договірних відносин з оренди землі (в тому числі орендної плати), яка є комунальною власністю сумської громади, та надана в користування власникам АТ «СМНВО», ТОВ «СМНВО», АТ «СМНВО-Інжиніринг» та іншим підприємствам, кінцевим бенефіціаром яких є Володимир ЛУК’ЯНЕНКО.