001.jpg

Сумчани мають можливість перейняти досвід з впровадження кращих технологій житлово-комунального господарства. Допоможе їм у цьому відповідний посібник, створений експертами Проекту USAID «Муніципальна енергетична реформа в Україні», учасником якого є місто Суми.

Видання є практичним керівництвом з відбору проектних технологій для житлово-комунального господарства України
У ньому представлено стислий опис кращих технологій, які можуть бути впроваджені в житлово-комунальному господарстві з метою підвищення енергоефективності та скорочення споживання енергоресурсів.

Кожний опис містить коротку характеристику та принцип роботи енергозберігаючого обладнання, його основні техніко-економічні показники, переваги та недоліки, а також сферу застосування, критерії вибору та впровадження.

Перелік технологій поділений за такими напрямками:

  • системи виробництва тепла;
  • системи водопостачання та водовідведення;
  • громадський транспорт;
  • системи освітлення;
  • системи поводження з твердими побутовими відходами.

Цей посібник, перш за все, зацікавить розробників енергозберігаючих проектів та посадових осіб, які безпосередньо приймають рішення щодо вибору кращих технологій з енергоефективності та відновлюваних джерел енергії.

А оцінити результати впровадження подібних технологій у нашому місті та не лише сумчани матимуть можливість під час Днів сталої енергії, які пройдуть у обласному центрі в середині червня.

Ознайомитися з виданням можна за цим посиланням