0010.jpg

25 квітня під час апаратної наради при міському голові заступник директора департаменту інфраструктури Тетяна КАЛІНІНСЬКА звітувала про хід проведення місячника з благоустрою.


В ньому вже було задіяно 4820 фахівців комунальних підприємств та служб міста, небайдужих сумчан, більше 15 тис. педагогів і учнів навчальних закладів, 46 одиниць техніки.

Департамент інфраструктури працює над вивозом сміття, зібраного під час генерального прибирання міста. Загалом було вивезено 128 м3 сміття, обрізаних гілок та листя.

Посадовець доповіла, що було прибрано 6 несанкціонованих сміттєзвалищ, а саме: район військового містечка (схили до р. Псел), вул. 20 років Перемоги (в районі мосту вул. Прокоф’єва), парк ім. Кожедуба (за літньою естрадою), вул. Черепіна, 8, а також район Веретинівки (біля гімназії-інтернату для талановитих та творчо обдарованих дітей).

Окрім цього, управлінням «Інспекція з благоустрою міста» спільно з ТОВ «КК«КоменергоСуми» було ліквідовано сміттєзвалище на вул. Набережній р. Стрілки, 8. Для цього було задіяно 5 одиниць техніки та вивезено 15 м3 сміття.

Станом на 20 квітня встановлено 16 лавок поблизу фонтану Садко. Виконана робота з прибирання 26 територій загального користування. Закладами освіти міста частково прибрано території 3 парків, 12 скверів та пам’ятних знаків.

Тетяна КАЛІНІНСЬКА зауважила, що комунальними підприємствами міста проводиться робота з приведення до належного стану районів міста на закріплених за ними територіях, відповідно до розроблених заходів, і подала невеликі звіти по окремим комунальним підприємствам.

Спершу розповіла, що фахівцями КП «Зеленбуд» проведені роботи з прибирання та приведення до належного стану міського парку ім. Кожедуба, здійснюється догляд за деревами та кущами, висадженими в попередні роки, і саджанцями на перехресті вул. Харківської та пр-т М.Лушпи, а також ведуться роботи з догляду та ремонту теплиць.
КП «Спецкомбінат» впорядковані 13 кладовищ міста та прилеглих до них територій. Вивезено 70 т. сміття та опалого листя. Виконуються роботи з поточного ремонту закріплених за підприємством пам’ятників і пам’ятних знаків, 9 з них та близько 200 вуличних лавок вже пофарбовано.

Фахівці «Міськсвітло» виконують роботи з перевірки кронштейнів, світильників та ліхтарів. Були проведені профілактичні роботи щодо освітлення скверів Шевченка, Покровського та парку ім. Кожедуба. Продовжується заміна непрацюючих ламп на центральних вулицях міста. Очищено 130 опор від незаконних оголошень.

По «Сумижилкомсервіс» заступник директора департаменту інфраструктури додала, що комунальне підприємство продовжує проведення фарбування залізобетонних конструкцій на території господарського двору, прибрані прилеглі території та дорога до полігону ТПВ, вивезено сміття та висаджені квіти на господарських територіях.

«Міськводоканал» виконав роботи з приведення до належного санітарного стану 6 водопровідних та 19 насосних станцій, вивезено 35 м3 сміття, прибрано територію очисних споруд, прилеглі території, упорядковані газони та квітники.

КП «Сумикомунінвест» виконано роботи з приведення до належного санітарного стану території дитячого парку «Казка», що складає близько 9 гектарів. Висаджено 900 саджанців дерев, 7 дерев видалено, проведено омолодження 80 дерев. Розконсервовано фонтан та проведено прибирання його чаші. Крім того очистили водні об’єкти на території парку.

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО нагадав, що місячник з благоустрою триває і закликав сумчан активно долучатися до прибирання міста.