0012.jpg

Під час апаратної наради 25 квітня йшлася мова про прибирання та підтримку чистоти на зупинках громадського транспорту, навколо магазинів та у місцях, де підприємці провадять свою діяльність.


Міський голова наполягає, щоб за кожним суб’єктом господарської, підприємницької діяльності або за комунальними підприємствами міста була закріплена відповідна територія, і кожен знав, де йому необхідно підтримувати чистоту.

Нині у Сумах близько 400 зупинок, лише 43 з них за комунальним замовленням прибирає КП «Сумижилкомсервіс».

«Там, де прибирає наше комунальне підприємство, взагалі питань не виникає, чиста і сама зупинка, і урна біля неї. «Сумижилкомсервіс» цьогоріч ще планує закупити додатково 200 урн», – зауважив очільник обласного центру.

Раніше зупинки були закріплені за сумчанами, які вели тут підприємницьку діяльність. Більшість з них або збанкрутували, або недобросовісно виконують свої зобовֹ’язання. Департамент містобудування та земельних відносин працює над розірванням договорів з такими підприємцями, але ж ці місця необхідно буде знову закріпити за відповідальними особами.

Також звернули увагу на прибирання територій навколо магазинів. Підприємці, за Правилами благоустрою, мають здійснювати прибирання до бардюрного каменю, але більшість нехтує цими зобов’язаннями.

«Протягом трьох днів я маю почути від вас конкретні пропозиції по вирішенню цих проблем. Якщо не запропонуєте – запропоную я, але в такому випадку виникне питання: навіщо такі працівники?», – звернувся до посадовців Олександр Лисенко.