006.jpg

Очільник громади Олександр ЛИСЕНКО надав роз’яснення щодо вирішення питань зі сфери житлово-комунального господарства, з якими сумчани звертаються до міської влади.

За словами посадовця, одночасно приділити увагу кільком проблемам неможливо, тому перевага надається вирішенню нагальних питань.

«Серед питань ЖКГ у першу чергу потрібно вирішувати ті питання мешканців, по яким, за результатами загальних зборів, надійшло найбільше заявок – це ремонт покрівлі, ліфта чи каналізації. Мова про людей, які дійсно мають право власності, а не просто проживають в орендованій квартирі. І, якщо міркувати конкретно про ліфти, то більше виконати робіт, ніж закладено в проєктно-кошторисній документації неможливо. Але проведенням поточного ремонту ми можемо вирішити питання подовження експлуатації ліфта, та, відповідно, його невідключення», – повідомив під час апаратної наради міський голова.

Загалом за минулий тиждень зупинили 10 ліфтів (для проведення експертного обстеження, з метою приведення до ладу через застрявання, зламані стулки дверей, перемикачі, основний двигун тощо), разом із тим, стільки ж – відремонтували та включили.

Крім цього, було укладено договори на капітальний ремонт та технічний нагляд підйомника на вул. Лермонтова, 13 (другий під’їзд).

Водночас було оголошено тендер на капітальний ремонт покрівлі на вул. Богуна, 5; укладено договори на виготовлення проєктно-кошторисної документації щодо капремонту покрівель на вул. Інтернаціоналістів, 10 та капремонту фасаду на пр-ті М. Лушпи, 51.

Планується укласти договори на проведення капітального ремонту та технічного нагляду покрівлі на вул. Шкільна, 5Г та договори щодо ремонту ліфтів на вул. Героїв Крут, 62, вул. Богуна, 16, вул. І. Сірка, 37.