007.jpg

Під час засідання виконавчого комітету міський голова Олександр ЛИСЕНКО зосередив увагу на питанні наведення порядку із розміщенням у місті зовнішньої реклами.

Очільник Сум наголосив на тому, що під час прийняття аналогічного рішення минулого разу всіх підприємців попереджували про необхідність заміни рекламних носіїв у Сумах, як це відбувається в інших українських містах.

«Управлінням архітектури та містобудування проведена велика робота: правила, порядок, схеми розміщення – усе це розроблено. Але не всі підприємці виконали свої обов’язки. Тому я думаю, що необхідно підготувати візуалізацію по всіх об’єктах. Підприємці повинні зрозуміти, що ми йдемо їм назустріч, але потрібно разом навести порядок. П’ять компаній, питання яких ми сьогодні розглядаємо під час засідання, відповідально поставилися до цієї роботи – зробили і отримали усі погодження від трьох основних організацій: КП «Міськвдодоканал», ТОВ «Сумитеплоенерго» та Патрульна поліція. До всіх інших я хочу звернутися уже втретє у цьому році – я хочу, щоб ви швидко опрацювали це питання. Адже ми говорили, що, хто до 15 лютого не звертається із відповідними готовими документами на продовження – виконавчий комітет повинен реагувати. Ми будемо продовжувати договори, якщо буде проведена відповідна робота», – повідомив під час засідання виконавчого комітету Олександр Лисенко.

Тому він запропонував перенести розгляд питання щодо продовження/відмови у продовженні строку дії дозволів на розміщення зовнішньої реклами на території м. Суми, аби члени членам виконавчого комітету мали час детально ознайомитися з цим питанням, а підприємці – усунути недопрацювання.
«Це ще один шанс для тих підприємців, які не подали документи з усіма погодженнями. Але через тиждень – вибачте, буде демонтаж. Ми будемо наводити порядок і починаємо з центру міста, де не буде конструкцій 3 на 6 метрів. Готуйте 3 на 4 метри, красиві, безпечні, естетичні рекламні засоби. Ми будемо дозволяти і підтримувати усіх підприємців, хто відповідально ставитиметься до своєї справи», – підсумував очільник міста.

Тому питання щодо продовження/відмови у продовженні строку дії дозволів на розміщення зовнішньої реклами на території м. Суми було знято з порядку денного. Рішення підтримано членами виконавчого комітет одноголосно.