007.jpg

7 квітня відбулося засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. На порядку денному – питання завершення опалювального сезону у обласному центрі.

Перш ніж дійти остаточного висновку, члени комісії заслухали інформацію від обласного гідрометцентру щодо погодних умов, які очікуються у Сумах найближчим часом.

Такі дозволяють вимикати опалення в помешканнях сумчан. Тим більше, що городяни самі прохають про це, телефонуючи до відділу «Служба 15-80». Про такі звернення повідомив його начальник Валерій МАРЮХНА.

Не заперечували щодо припинення теплопостачання і представники сумської освіти та медицини.

За даними начальника управління освіти і науки Антоніни ДАНИЛЬЧЕНКО, нині температурний режим у загальноосвітніх та позашкільних закладах не менше 20 градусів. Приблизно така ж температура і у лікарнях.

Головний державний санітарний лікар міста Олександр ЧЕРНЯК зауважив, що враховуючи сприятливий прогноз погоди, буде доцільно припинити теплопостачання. Проте, на його переконання, що стосується опалення гінекологічних, хірургічних відділень лікарень та пологових будинків, рішення про завершення опалювального сезону мають приймати керівники медзакладів.

Це саме, за пропозицією начальника управління освіти і науки, мають зробити і завідувачі дитячих садочків.

Врахувавши оприлюднену на засіданні інформацію, члени комісії ухвалили рішення про припинення подачі теплоносія до осель сумчан, шкіл та поліклінік від 8 квітня. У дитсадках та лікарнях опалення вимикатимуть за зверненнями їх керівників.

Заступник генерального директора ТОВ «Сумитеплоенерго» Надія ПОКУТНЯ повідомила, що в разі виникнення аварійних ситуацій, пов’язаних із завершенням опалювального сезону, сумчани можуть звертатися до аварійної служби ТОВ «Сумитеплоенерго» за тел.: (0542) 22-23-39.