0012.jpg

Протягом першої половини 2020 року у Сумах міська рада та її виконавчий комітет ухвалили 11 регуляторних актів.

Про це повідомляють у Департаменті фінансів, економіки та інвестицій.

Серед прийнятих документів, відповідно до затверджених планів діяльності з підготовки проектів регуляторних актів, 5 рішень Сумської міської ради (1 – відповідно до плану 2019 року, 4 - відповідно до плану 2020 року) та 6 - виконавчого комітету (відповідно до плану 2019 року).

Станом на 1 липня у загальному реєстрі діючих регуляторних актів Сумської міської ради та її виконавчих органів - 73 діючих регуляторних актів. З них 33 – Сумської міської ради СМР, 40 – виконавчого комітету), які оприлюднені на офіційному сайті Сумської міської ради за посиланням.

Відповідно до статті 11 «Перегляд регуляторних актів» Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності, протягом І півріччя 2020 року шляхом перегляду скасовано 4 регуляторні акти (1 - СМР, 3 - ВК).

Згідно з вимогами Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» затверджені плани діяльності з підготовки проектів регуляторних актів відповідно Сумської міської ради та її виконавчих органів на 2020 рік. Вони оприлюднені на офіційному сайті Сумської міської ради.

За звітний період Державна регуляторна служба України надала пропозиції щодо удосконалення проєктів регуляторних актів по двох проєктах регуляторних актів – рішень Сумської міської ради, підготовлених відповідно до Плану діяльності на 2019 рік.

Згідно з чинним законодавством, стосовно діючих регуляторних актів здійснюється базове, повторне та періодичне відстеження їх результативності. Рішеннями Сумської міської ради та її виконавчого комітету затверджені плани-графіки відстеження результативності діючих регуляторних актів на 2020 рік. Такими планами передбачено підготовку 15 звітів про відстеження результативності діючих регуляторних актів (10 – СМР, 5 - ВК).

Протягом звітного періоду підготовлено та оприлюднено 15 звітів, з яких: 6 – СМР, 9 - ВК, у тому числі, 7 підготовлених додатково до Плану-графіку відстеження (2 - СМР, 5 - ВК). Звіти по відстеженню результативності діючих регуляторних актів оприлюднені на інформаційному порталі Сумської міської ради на сторінці «Відстеження результативності» розділу «Бізнесу/Регуляторна діяльність».

У відповідності до вимог постанови Кабінету Міністрів України від 21.10.2015 № 835 «Про затвердження Положення про набори даних, які підлягають оприлюдненню у формі відкритих даних» (зі змінами), на «Єдиному державному веб-порталі відкритих даних» розробники регуляторних актів Сумської міської ради оприлюднювали та оновлювали інформацію у формі відкритих даних щоразу після внесення змін. Крім того, розпорядник інформації – виконавчий комітет Сумської міської ради оприлюднював набори даних у формі відкритих даних: «Перелік діючих регуляторних актів», «План підготовки регуляторних актів» та «Інформація про стан реалізації покладених на Сумську міську раду та її виконавчі органи повноваження у здійсненні державної регуляторної політики».