001.jpg

У цьому запевнили міського голову фахівці, які здійснюють ремонт сумського каналізаційного колектора від діючої камери №19 по вул. Д.Коротченка.

«Ми акумулювали свої сили, провели переговори з Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України і знайшли кошти на повну заміну надважливого для міста об’єкта», – підкреслив очільник обласного центру.

Як пояснює Олександр Лисенко, зволікання могло б призвести до катастрофи, адже на сьогодні в місті працює лише одна гілка колектора. У випадку аварії, містяни не змогли б користуватися ні водою, ні каналізацією як мінімум сім місяців.

За словами начальника управління капітального будівництва та дорожнього господарства Віталія ШИЛОВА, до вирішення проблеми підходять зі всією відповідальністю. Проведено тендер, обрано найвигіднішу для міста пропозицію. А головне – прийнято рішення замінити старий колектор на трубу, товщина стінки якої становить 4 см. Вона прослужить обласному центру щонайменше сто років.

Наступного тижня першу трубу вже вкладуть в траншею. Після цього її випробують, перевірять всі стики та ділянку здадуть експлуатуючій організації – КП «Міськводоканал». Таким чином до кінця року планують дійти до камери №31 по вул. Криничній та забути про проблему з сумським колектором, на вирішення якої чекали більше 10 років.

«Розпочато роботи три тижні тому, з фінансуванням проблем не виникає. Із отриманих коштів державного бюджету залишилося освоїти лише 200 тис. грн., роботи виконуються у відповідності з графіком», – додає Віталій Шилов.

Нагадаємо, на реконструкцію заплановано витратити 25 млн. грн. коштів міського та державного бюджету.