006.jpg

Виконавчий комітет на засіданні 22 березня ухвалив рішення про організацію в місті торгівлі напередодні Великодня та поминального тижня.

Торгівля штучними квітами триватиме у період із 1 квітня до 8 травня. Придбати їх можна буде по вул. Набережна р. Стрілка, пров. 9 Травня (біля ринку «Сумитабакко»). Вул. Шевченка, яка значилась у проекті рішення, із цього переліку виключили, аби не заважати ремонту дороги, що має там початись після переселення ринку.

А от у списку місць, де відбуватиметься продаж пасок і кондитерських виробів, дану адресу залишили, оскільки на цю торгівлю відводиться лише п`ять днів: із 26 квітня до 1 травня. Придбати святкову здобу сумчани зможуть також по вул. Засумській, та по вул. Набережна р. Стрілка.

Від суб’єктів господарювання міська влада вимагає дотримання Порядку провадження торговельної діяльності та правил торговельного обслуговування на ринку споживчих товарів, Правил благоустрою міста Суми, податкового, трудового законодавства України.

Управлінню «Інспекція з благоустрою міста Суми» доручено забезпечити контроль за дотриманням суб’єктами господарювання Правил благоустрою міста.

За інформацією управління підприємництва та споживчого ринку, окрім продажу штучних квітів, пасок і кондитерських виробів, напередодні Великодня щосуботи на вул. Першотравневій працюватиме ярмарок для садівників і городників, де можна буде придбати посадковий матеріал і саджанці.