003.jpg

Центральний ринок має виконати свої зобов`язання перед підприємцями, котрі працюють на вулиці Засумській, й забезпечити їх новими місцями для торгівлі, після чого міська влада зможе виконати дані жителям навколишніх будинків обіцянки щодо благоустрою даної території.

На цьому міський голова Олександр ЛИСЕНКО наголосив під час засідання виконавчого комітету, де заслухали інформацію дирекції Центрального ринку щодо звільнення вул. Засумської від торговельних наметів.

Торгівлю з даної території, повідомив директор ЦР Расул ГАЛАЄВ, приберуть повністю після 1 квітня. Наразі вже демонтували близько 30 наметів, що там розташовувались. Всі підприємці, зазначив Расул Галаєв, попереджені про те, що до початку наступного місяця вони мають звільнити торговельні точки від товару, з тим аби їх можна було розібрати. Ці роботи дирекція ринку розраховує виконати за 3-4 дні. «Близько 90% підприємцям ми надаємо площі в новому торговельному центрі. Без місць для торгівлі наразі залишаються 40-50 торговців, котрі відмовляються туди йти. Цього тижня буду з ними зустрічатись і пропонувати розміститись на вулиці», – сказав Расул Галаєв.

Зведення торговельного центру, зауважив директор Центрального ринку, пришвидшить і перенесення наметів із вул. Лугової. Попри те, що договір на торгівлю на цій території діє до квітня 2017 року, переїзд почнуть уже з 15 квітня поточного року. Підприємцям, що там облаштувались, зазначив Расул Галаєв, також нададуть місця на території ринку або в ТЦ.

До міської влади, повідомив Олександр Лисенко, надходять звернення від жителів прилеглих до ринку будинків із питанням, коли в їхніх дворах буде порядок. Сумчанам пообіцяли, почати ці роботи після того, як буде впорядковано торгівлю на Центральному ринку. У планах – ремонти прибудинкових територій і будинків, дороги по вул. Шевченка.

«Ми працюємо з мешканцями, а ви з підприємцями, щоб усе було безконфліктно», – наголосив очільник Сум.

У майбутньому, зазначив Олександр Лисенко, не повинно бути ніякої торгівлі як на проїжджій частині, так і на тротуарах по вул. Засумській та Набережній р. Стрілка.