003.jpg

Виконавчий комітет заслухав інформацію ТОВ «Сумитеплоенерго», департаменту інфраструктури міста та АТ «Сумське НВО» щодо нарахування (визначення) плати за теплову енергію, послуги з централізованого опалення, централізованого постачання гарячої води для споживачів у зв’язку із зміною ціни природного газу.

Заступник генерального директора ТОВ «Сумитеплоенерго» Надія ПОКУТНЯ повідомила, що підприємство проведе відповідний перерахунок за грудень, який споживачі побачать у платіжках у лютому. Зниження планується до 4,4%.

Відповідаючи на запитання членів виконавчого комітету щодо розміру тарифу на послуги підприємства у співвідношенні до інших надавачів подібних послуг, Надія Покутня повідомила, що він є одним із найнижчих в Україні. 

Водночас Олександр ЛИСЕНКО наголосив, що керівництво міста й надалі вимагатиме від НКРЕКП встановлення для споживачів ТОВ «Сумитеплоенерго» нових тарифів, де передбачене ініційоване міською владою зниження вартості послуг теплопостачального підприємства.

«Надалі добиватимемось для сумчан зменшення плати за опалення та гарячу воду. Тариф на тепло має знизитись на 8,6%, це не перерахунок, а встановлення нового тарифу. Якщо вся Україна робить перерахунок, то ми з вами встановлюємо новий знижений тариф, який діятиме для споживачів ТОВ «Сумитеплоенерго» не один місяць, а до кінця опалювального сезону, і включно на наступний опалювальний сезон. Знизити тариф ми вирішили ще до Постави Кабміну», – зауважив Олександр Лисенко.

Очільник міста повідомив, що на найближчу сесію готується звернення до НКРЕКП з прохання пришвидшити процес затвердження нових тарифів.

Іншого постальника послуги з централізованого опалення, централізованого постачання гарячої води – АТ «Сумське НВО», яке на даний момент перерахунок плати, обмовлений зміною ціни природного газу, не провело, члени виконавчого комітету зобов’язали зробити це найближчим часом, аби вже наступного місяця споживачі отримали платіжки з перерахунком.