001.jpg

Сьогодні під головуванням міського голови Олександра ЛИСЕНКА відбулось позачергове засідання виконавчого комітету міської ради.

На порядку денному – два питання: «Про хід опалювального сезону 2019-2020 років на території обслуговування Котельні північного промвузла АТ «Сумське НВО» та «Про визначення товариства з обмеженою відповідальністю «Енержі Сервіс» виробником та виконавцем комунальних послуг з постачання теплової енергії та гарячої води в центральній та північній частині м. Суми».

За словами заступника директора Котельні Північного промвузла Ірини РИБАЛЬЧЕНКО, у зв’язку з арештом рахунків АТ «Сумського НВО», який наклала виконавча служба, Котельня, як його підрозділ, не має достатнього фінансового ресурсу на забезпечення стабільного постачання теплоносія та гарячої води своїм споживачам. Разом з тим, були виконані належні підготовчі та ремонтні роботи для початку опалювального періоду, який підприємство проходить без суттєвих скарг сумчан.

За результатами попередніх зустрічей з фахівцями з теплопостачання, було запропоновано здати комплекс Котельні в оренду. Погодилося стати орендарем лише ТОВ «Енержі Сервіс».

Члени виконавчого комітету підтримали проект рішення про визначення виробником і постачальником тепла та гарячої води у центральній та північній частині м. Суми ТОВ «Енержі Сервіс», але за певних умов.

Відповідно до рішення, орендар має завершити опалювальний сезон 2019-2020 років та забезпечити надання якісних послуг з постачання тепла та гарячої води на 2020-2021 роки. У документі також визначені завдання та терміни щодо переукладання угод з постачальниками ресурсів для надання послуг з тепло- та гарячого водопостачання.

«Ці рішення дуже важливі для міста. Ми прийняли їх аби мешканці мали можливість отримувати гарячу воду та теплопостачання у тому режимі, який був і раніше. Новий постачальник має оформити документи згідно з чинним законодавством для отримання тарифу, можливості заключати з мешканцями договори, лімітів від НАК «Нафтогаз». До 17 січня новий постачальник повинен укласти договори з усіма зацікавленими підприємствами», – сказав міський голова Олександр Лисенко.

Рішення вступить в силу після встановлення тарифу ТОВ «Енержі Сервіс» на теплову енергію, її виробництво та постачання, послуг з постачання теплової енергії та постачання гарячої води та узгодження з НАК «Нафтогаз» усіх організаційних питань.

Також очільник обласного центру наголосив, що зміна підприємства, виробника та постачальника тепла та гарячої води ніяк не вплине на отримання цих послуг мешканцями міста.