003.jpg

29 січня міський голова Олександр ЛИСНЕКО зібрав нараду щодо розробки нового стратегічного для міста документу.

Необхідність у розробці нової схеми теплопостачання виникла у зв’язку з закінченням термінів дії попередньої, а відповідно до Закону України «Про теплопостачання», проектування, будівництво, реконструкція об'єктів у сфері теплопостачання здійснюються на основі такої схеми.

 Схема теплопостачання міста включатиме аналіз стану існуючої системи теплопостачання та заходи максимального ефективного її використання, а також визначатиме її розвиток з урахуванням перспективної забудови міста.

За словами директора департаменту фінансів, економіки та бюджетних відносин Світлани ЛИПОВОЇ, на розробку схеми цьогоріч в міському бюджеті передбачено 465 тис. грн.

Начальник відділу екології та енергозбереження департаменту інфраструктури міста Світлана МАРТИНЕНКО зауважила, що нині у Сумах розроблено проект Плану дій сталого енергетичного розвитку міста Суми на 2016-2025 роки, чому передувала ґрунтовна робота фахівців. У майбутньому ці два документи мають перегукуватися, аби досягти необхідного результату, скоротити викиди СО2, зменшити річне споживання енергоресурсів тощо.

Як повідомив директор департаменту інфраструктури міста Григорій ЯРЕМЕНКО, нині тривають роботи з розробки технічного завдання для майбутньої схеми теплопостачання.