002.jpg

Очільник міста Олександр ЛИСЕНКО під час щопонеділкової апаратної наради доручив підготувати лист-звернення з метою розгляду проблематики стану річок на державному та обласному рівнях.

Міський голова зауважив: «Ми вже три роки обговорюємо питання очищення річок: Псел, Сумка та Стрілка, втім поки що єдиного шляху вирішення цієї нагальної проблеми – немає. Тому треба підготувати лист до Державного агентства водних ресурсів України, Регіонального офісу водних ресурсів в Сумській області та до Сумської облдержадміністрації щоб розглянути проблематику стану річок на державному та обласному рівнях в рамках «Загальнодержавної цільової програми розвитку водного господарства та екологічного оздоровлення басейну річки Дніпро на період 2021 року».

Розпорядження надійшло директорці департаменту фінансів, економіки та інвестицій Світлані ЛИПОВІЙ. Ще посадовиця повідомила, що раніше – 18 та 25 жовтня департаментом фінансів, економіки та інвестицій вже було проведено робочі наради з питань санітарного стану прибережних захисних смуг р. Сумка та р. Стрілка та надано доручення структурним підрозділам міської ради в межах повноважень.

Ще одне доручення отримав в.о. директора департаменту інфраструктури міста Віктору ПАВЛЕНКО – до 10 листопада департамент має підготувати проектно-кошторисну документацію щодо реалізації заходів із очищення р. Псел, р. Сумка та р. Стрілка.

Під час апаратної наради при міському голові не оминули увагою і питання зариблення річок – щорічної програми розведення водних біоресурсів. Так 2 листопада у Лебединському районі у притоку р. Псел випустили 54 235 екземплярів молодої риби (1415 кг). Оскільки річка протікає і безпосередньо у Сумах, міський голова Олександр Лисенко розпорядився підготувати лист до Сумської облдержадміністрації з проханням запустити мальків карпа та білого амура і на території обласного центру.