002.jpg

Технічні паспорти на багатоповерхові будинки, мешканці яких вирішать створити ОСББ, будуть відновлюватися і видаватися у першу чергу. Про це повідомляють у Департаменті інфраструктури.

За словами начальника відділу житлового та комунального господарства Департаменту інфраструктури Тетяни Власенко, відсутність техпаспорта не є причиною для відмови у створенні ОСББ.

 У місті обліковується 1487 житлових будинків колишньої так званої «комунальної власності». У наявності є документація для майже половини будівель. Щодо решти вона або втрачена, або містить недостатньо даних для повноцінної технічної паспортизації. Та й серед тієї, що у наявності, частково потребує коригування.

На 2016 рік у міському бюджеті на виготовлення технічної документації та проектів землевідведення передбачено 360 тисяч гривень. За ініціативи міського голови, міська рада планує збільшити фінансування, враховуючи нагальність проблеми для громади. Усього ж на ці цілі необхідно до 9 млн. грн.

Зазначимо, що за кошти бюджету виготовлятимуться технічні паспорти на багатоквартирні житлові будинки та проекти землевідводу прибудинкових територій.

Наразі Департамент інфраструктури міста оголосив про відбір спеціалізованих організацій, що мають кваліфікацію з технічної інвентаризації об'єктів нерухомого майна на виготовлення технічних паспортів на багатоквартирні житлові будинки та технічну документацію на земельні ділянки до них. З питань отримання детальної інформації та надання комерційних пропозицій із зазначенням вартості робіт із розрахунком на 1 м2 загальної площі об'єкту нерухомого майна необхідно звертатися до департаменту інфраструктури за адресою:вул. Воскресенська, 8А/1, тел. 700-596, e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Нагадаємо, згідно із Законом України «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку», з 1 липня минулого року власники квартир/співвласники будинку мають законне право визначати виконавця послуг та змінювати своїм власним спільним рішенням обслуговуюче підприємство з метою отримання належних послуг.

Частиною п’ятою статті 5 даного Закону визначено, що замовник будівництва або попередній власник будинку зобов’язаний передати один примірник технічної документації на будинок згідно з переліком, визначеним центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної житлової політики і політики у сфері житлово-комунального господарства, співвласникам в особі їх об’єднання або особі, уповноваженій співвласниками у передбаченому цим Законом порядку.