002.jpg

10 березня виконавчий комітет Сумської міської ради ухвалив рішення про проведення щорічного загальноміського місячника з благоустрою, наведення належного санітарного стану та озеленення території міста.

Загалом місячник триватиме з 14 березня до 23 квітня.

За пропозицією заступника міського голови, керуючого справами виконавчого комітету Віктора ВОЛОНТИРЦЯ, днями загальноміської толоки визначено 26-27 березня та 15-16 квітня.

 До прибирання будуть залучені комунальні підприємства міста, структурні підрозділи Сумської міської ради, підприємці, житлово-експлуатаційні організації, навчальні та медичні заклади.

Прибиратимуть парки, сквери, береги річок, лісосмуги, впорядковуватимуть газони, квітники тощо. Прибиратимуть не лише сміття, але й опале листя, видалятимуть сухостійні дерева та кущі.

Додамо, що під час складання переліку територій, які треба прибрати, управління «Інспекція з благоустрою міста Суми» врахувало пропозиції містан, що надійшли через  веб-платформу «Відкрите місто».

Як повідомив міський голова Олександр ЛИСЕНКО, погодні умови дозволяють розпочати генеральне прибирання раніше, щоб до свят місто очистити від сміття.

Контроль за проведенням прибирання здійснюватиме управління «Інспекція з благоустрою міста Суми».

Члени виконавчого комітету наголосили на тому, що територія прибирання має бути чітко закріплена за відповідальними особами, також мають бути визначені ті, хто вивозитиме зібране сміття.

Як запевнив заступник начальника управління «Інспекція з благоустрою міста Суми» Микола ЯКОВЕНКО, території вже закріплені за всіма суб’єктами господарювання. Деякі з них, включаючи комунальні підприємства, вже розпочали роботу.