0010.jpg

Цьогоріч коштом міського бюджету обласний центр закупив дванадцять нових тролейбусів від автомобільної компанії «Богдан Моторс».

25 грудня міський голова побував на підприємстві «Електроавтотранс», куди доправили останню в цьому році партію комунального транспорту.

«Суми в України знають як місто тролейбусів. Мої колеги – міські голови інших міст України – кажуть, що наш обласний центр забрав цьогоріч всі тролейбуси.

Ми не зупиняємось на досягнутому і в наступному році парк комунального транспорту буде лише поповнюватися», – сказав Олександр ЛИСЕНКО.1451034375 dsc00695 1

З цієї нагоди Сумська виправна колонія управління Державної пенітенціарної служби України в Сумській області (№116) подарувала п’ять нових вогнегасників, якими облаштують тролейбуси. Вартість одного з таких – 300 грн.

1451034357 dsc00710
Начальник колонії Владислав НІКОЛЕНКО говорить, що установа готова забезпечити всі нові тролейбуси такими засобами безпеки, головне, щоб вони ніколи не знадобилися, але у разі надзвичайної ситуації – завжди були під рукою.

За словами директора КП «Електроавтотранс» Олександра ПЕРЧАКОВА, загалом цьогоріч на придбання поповнення парку комунального транспорту з міської скарбниці спрямували 41,64 млн. грн. Нові тролейбуси вийдуть на лінії вже до 31 грудня 2015 року, тому сумчани зможуть оцінити переваги новачків.

Наступного року у кошторисі обласного центру передбачені кошти на закупівлю 9 тролейбусів та 7 автобусів.