005.jpg

Управління архітектури та містобудування оприлюднило результати розгляду пропозицій громадськості до проекту містобудівної документації «Детальний план території між вулицею Харківська, проспектом Михайла Лушпи та вулицею Івана Сірка у м. Суми».

Відповідний звіт оприлюднено на Інформаційному порталі Сумської міської ради.

28 вересня 2016 року Сумська міська рада ухвалила рішення № 1139-МР «Про внесення змін до рішення Сумської міської ради від 26 березня 2014 року № 3198-МР «Про розроблення містобудівної документації «Детальний план території між вулицею Харківська та проспектом Михайла Лушпи у м. Суми».

На виконання ст. 21 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» управління архітектури та містобудування провело процедуру громадських слухань щодо врахування громадських інтересів у розробленому проекті містобудівної документації (розробник – ФОП Біленко О.І.)

Письмові пропозиції на адресу управління приймалися з 1 липня по 2 серпня 2019 року.

19 липня у малій сесійній залі Сумської обласної ради відбулися громадські слухання. Пропозиції, внесені на слуханнях, носили характер рекомендацій щодо реалізації проекту і не мали характеру зауважень.

На адресу управління надійшли 2 звернення громадян: Томашевського А.А. та Базіля Р.В. та 2 звернення організацій: ТОВ «СЕНС» і управління державного архітектурно-будівельного контролю Сумської міської ради.

В регламентований термін до 16 серпня 2019 року управлінням, як замовником містобудівної документації, спільно з ФОП Біленко О.І. опрацьовані всі надані пропозиції.

Управління погоджується з обґрунтуваннями розробника по кожному із поставлених у пропозиціях питаннях і вважає, що спірні питання між розробником і замовником, не мають місця, а пропозиції, про врахування яких розробник і замовник не можуть прийняти самостійно рішення, відсутні.