005.jpg

На апаратній нараді при міському голові обговорювали стан підготовки до початку опалювального періоду.

За інформацією заступника генерального директора «Сумитеплоенерго» Надії ПОКУТНЬОЇ, триває заповнення мереж після ремонтів. У останні дні липня виконають пусконалагоджувальні роботи, аби з 1 серпня відновити постачання гарячої води до осель сумчан на території обслуговування підприємства.

Керівник Дирекції Котельні Північного промвузла Микола ЖОВТОБРЮХ повідомив, що її обладнання готується до опалювального сезону. Тривають також перемовини керівництва СМНПО з «Сумитеплоенерго» щодо подачі гарячої води на території обслуговування Котельні.

Міський голова нагадав Миколі Жовтобрюху про неухильне дотримання обіцянки щодо поновлення гарячого водопостачання з 1 серпня, беручи до уваги, що виконавчий комітет погодив новий тариф підприємства на послугу з ГРВ. Що ж до послуги з теплопостачання, завдяки втручанню виконавчого комітету була зменшена пропонована його вартість. Так, виключені закладені у складові адвокатські послуги, відкоригована вартість газу (в порівнянні із вартістю затвердженого у 2015 році тарифу) та ін.

Тож новий розмір тарифу становить 1645 грн. за 1 Гкал. замість пропонованого 1771 грн. Зауважимо, що він наближений до вартості послуги «Сумитеплоенерго», і за дорученням міського голови буде переглядатися у відповідності до стану виконання Інвестпрограми, закладеної у тарифі, не виключено, що у сторону зменшення.

Олександр Лисенко також звернув увагу керівників обох теплопостачальних організацій на детальне обстеження стану комунікацій у підвальних приміщеннях та надання достовірної інформації по кожному будинку до департаменту інфраструктури міста.

Він нагадав, що у минулому опалювальному періоді було 113 проблемних будинків, тоді як у попередньому – 143. І хоча кількість зменшується, варто докладати зусиль, щоб у подальшому не з’являлися нові адреси.