001.jpg

Перший заступник міського голови Володимир ВОЙТЕНКО під час щопонеділкової апаратної наради наголосив на тому, що робота в питанні повернення коштів, вилучених з міського бюджету внаслідок перереєстрації обласних комунальних підприємств, триватиме.

Як повідомив посадовець, реакції від відповідальних структур, –правоохоронних органів, Прокуратури Сумської області та Управління Служби безпеки України в Сумській області, досі не надійшло. Відповідь на звернення депутатів міської ради з проханням вплинути на ситуацію з виводом коштів з міського бюджету отримали лише від Верховної Ради України, – народні депутати надіслали матеріали з цього питання до Державної фіскальної служби.

«Ми провели перевірку стосовно фактичного місцезнаходження підприємств. Вони знаходяться або в напіврозвалених амбулаторіях, або в приміщеннях, які належать районним радам – Білопільській, Краснопільській та Сумській. Я підписав чергове звернення до Прокуратури, Нацполіції та ДФС і сподіваюсь, що ситуація таки зрушить з мертвої точки, – сказав посадовець. – Єдиний шлях у врегулюванні ситуації – повернення місця реєстрації обласних комунальних підприємств та установ назад до Сум».

Володимир Войтенко акцентував увагу й на тому, що закривати коштами сумчан державні проблеми, як це робить обласна влада, неприпустимо: «Слова обласних керівників стосовно того, що кошти сумських платників податків будуть направлені на розвиток комунальних підприємств, – маячня. Декілька мільйонів депутати Білопільської районної ради виділили на заробітну плату вчителям Білопільського району, тим самим вирішивши державну проблему коштами сумчан».

Крім того, він зазначив, що на фоні недовиконання міського бюджету за доходами, зі скарбниці міста доводиться скеровувати кошти на видатки, фінансування яких має здійснювати держава, зокрема на придбання інсуліну та проведення гемодіалізу. Питому вагу видаткової частини міського бюджету становить вилучення до державного бюджету, так звана реверсна дотація, розмір якої після перереєстрації підприємств, установ, організацій обласного підпорядкування не змінився.

За інформацією департаменту фінансів, економіки та інвестицій, станом на 20 червня до Загального фонду міського бюджету надійшли кошти в сумі 775,4 млн гривень. Сума недовиконання на поточну дату становить 104,6 млн грн., в тому числі з податку на доходи фізичних осіб – 92,4 млн гривень.